December 3, 2020

Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji Grafika 2020

SMEDEREVO, 4. novembar 2020 – Od ove srede pred posetiocima Galerije smederevskog Centra za kulturu biće radovi koji su nastali tokom tradicionalne likovne kolonije Grafika. Aktuelna situacija oko epidemije virusa COVID-19 nije, nažalost, zaobišla ni ovu manifestaciju, pa je zbog specifičnih okolnosti morala da bude modifikovana koncepcija, tako da ove godine nije imala status međunarodne, jer umetnici iz inostranstva nisu bili u mogućnosti da učestvuju, bili su tu samo stvaraoci iz Srbije.

Učestvovalo je osam umetnika – Filip Stamenković iz Leskovca, Biserka Petrović iz Pančeva, Suzana Dželatović iz Ćuprije, Bojana Torlak, Vesna Džakić i Danica Tešić iz Beograda, a svoja dela na koloniji je stvaralo i  dvoje umetnika iz Smedereva – Nemanja Arsić i Jelena Vukajlović. Pored njih, ove godine gosti izlagači su takođe likovni umetnici iz Smedereva; Aleksandar Lazar i Katarina Stamenković.

Na izložbi, čije je otvaranje zakazano za 19 časova, pred posetiocima će biti devetnaest  grafika. Prisutni u publici na otvaranju izložbe imaće priliku da, kao i svake godine, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj Centar za kulturu Smederevo poklanja tri grafike, nastale u radu kolonija koje su ranije održane.

Izložba će trajati  do 30. novembra, a ulaz je slobodan.

JelenaVukajlović, 2020, linorez, Autoportret
Biserka Petrović, 2020, akvatinta, Iluzije
Danica Tešić, 2020, linorez, Bez naziva
Nemanja Arsić, 2020, linorez, Haustor

The post Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji Grafika 2020 appeared first on podunavlje.info.