January 22, 2021

PSK Čelik – šest šampiona Srbije u sprint-orijentiringu, srebro i dve bronze

SMEDEREVO, 7. novembar 2020 – U organizaciji Orijentiring saveza Srbije, a pod pokrovitelјstvom Ministarstva omladine i sporta, održano je državno Prvenstvo u sprint orijentiringu. Na terenima Studenskog grada i bloka 37u Beogradu i nadmetalo se 190 takmičara iz 22 kluba. U tako jakoj konkurenciji, PSK Čelik je bio među najuspešnijim; Čelikovci su osvojili 9 medalјa, od toga 6 zlatnih, šest šampiona Srbije i orijentiringu je dakle iz Smedereva, uz to i jednu srebrnu i dve bronzane medalјe.

Takmičari Čelika u pionirskoj kategoriji, u obe konkurencije su pobednici. U ženskoj pobedila je Marta Trajković sa 8:34 minuta, a muškoj Mihajlo Minić sa 7:55 minuta. Ovim osvajačima zlatnih medalјa priklјučuje se i Lazar Milutinović sa bronzanom, koji je za pobednikom zaostao samo 3 sekunde. Zlatne medalјe u svojim kategorijama, i šampioni države postali su i Dragan Pavlović, Nataša Stanisavlјević, Milan Cvetković i Branko Grujić.  Srebrnu medalјu osvojio je Nebojša Milovanović, a bronzanu Dejan Ranković.

Već predstojećeg vikenda Čelik učestvuje na trkama, na Fruškoj Gori, okviru poslednjeg kola Orijentiring lige Srbije.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

The post PSK Čelik – šest šampiona Srbije u sprint-orijentiringu, srebro i dve bronze appeared first on podunavlje.info.