December 4, 2020

ОСВЕЖЕЊЕ НА ЧЕЛНОМ МЕСТУ ГРАДА

Актуелни градоначелник Смедерева Јован Беч, судећи према активностима које спроводи у првих 100 дана од када је преузео челну позицију града, одлучио је да потпуно промени досадашњу праксу “затварања” јавне администрације и у што већој мери успостави контакт са суграђанима, како би се, што је више пута истицао, упознао са правим проблемима који их тиште и, у сарадњи са свим релевантним органима, покушао да допринесе њиховом решавању. Управо такав став јесте оно на чему инсистира председник Србије Александар Вучић, тражећи од градоначелника из редова СНС-а да буду на услузу грађанима који су им указали поверење.
Новина која је, чини се, привукла пажњу највећег броја Смедереваца, јесте званични профил градоначелника на друштвеној мрежи Фејсбук, на којем Јован Беч свакодневно објављује информације од значаја за грађана, са акцентом на епидемиолошку ситуацију која је последњих дана прилично неповољна у нашем граду. Овакав начин комуникације са грађанима, судећи према реакцијама, наишао је на позитиван одјек у јавности, због чега, за кратко време, бележи све већи број позитивних коментара.
Још један од корака у циљу бољег повезивања са грађанима, јесте и непосредан контакт и разговор са њима у просторијама Градске управе.
-Данас на пријему грађана. Са својим сарадницима саслушао сам више од 60 суграђана, разговарали смо дуже од 5 сати, јер смо због епидемије примали по 20 у групи. Учинићу све што је у мојој моћи да се посветим решавању проблема ових људи – наведено је у објави у вези са овим догађајем.
Уколико градоначелник са својим сарадницима настави са оваквим активностима и прошири такав марљив рад и на области друштвеног дијалога, инфраструктуре, привреде, развоја руралних средина, али и социјалну област, бригу о мајкама и деци, као и развој спорта, онда се у будућности може очекивати да садашњи млади градоначелник постане и лидер смедеревских напредњака и пример на који би градоначелници из других делова Србије требало да се угледају.

Ј.Шешлак