January 19, 2021

Čitalačka značka 2020 održana i pored  trenutnih epidemioloških okolnosti

SMEDEREVO, 26. novembar 2020 – Završna svečanost povodom manifestacije „Čitalačka značka 2020“ ove godine neće biti održana na uobičajen način zbog trenutne epidemiološke situacije, ali je ova akcija, duga već 42 godine, i pored ovih okolnosti, ipak uspela da opstane, saopšteno je iz Narodne biblioteke Smederevo. U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je 11 osnovnih škola, 6 gradskih i 5 iz seoskih sredina na teritoriji grada Smedereva.

Komisija Narodne biblioteke Smederevo je u ovogodišnjoj akciji primila i pregledala ukupno 279 čitalačkih dnevnika. Svi učesnici dobitnici su čitalačke značke sa likom Dobrice Erića, srpskog pesnika, proznog i dramskog pisca.

Komisija je odabrala 40 čitalačkih dnevnika, čije će autore Narodna biblioteka Smederevo nagraditi besplatnim upisom za 2021. godinu.

Kao i prethodne godine, kao samostalni, pedantni, ispravno gramatički i pravopisno urađeni čitalački dnevnici, od nagrađenih 40, ove godine izdvojilo se 10 autora koje će Narodna biblioteka Smederevo darivati vrednim nagradama.

  1. Teodora Trbović  III-1, OŠ „Dositej Obradović“
  2. Nađa Pavić II-1, OŠ „Sveti Sava“
  3. Nađa Filipović III-2, OŠ „Branko Radičević“
  4. Stefan Pešić III-1, OŠ „Dimitrije Davidović“
  5. Teodora Sikimić V-3, OŠ „Dimitrije Davidović“
  6. Kosta Stoiljković III-1, OŠ „Dimitrije Davidović“
  7. Evgenija Mihajlović V-5, OŠ „Dr Jovan Cvijić“
  8. Anđelija Miljković  VII-3, OŠ „Dr Jovan Cvijić“
  9. Lenka Mitić IV -1, OŠ „Dr Jovan Cvijić“
  10. Jelena Kiprijanovska VII-3, OŠ „Dr Jovan Cvijić“

Organizatori  se ovom prilikom zahvaljuju i učiteljici Nataši Obradović koja je sa svojim odeljenjem III-5 OŠ „Dr Jovan Cvijić“, učestvovala u ovogodišnjoj akciji sa najvećim brojem čitalačkih dnevnika.

Izložbu najuspešnijih 40 čitalačkih dnevnika zainteresovani mogu da pogledaju na Dečjem odeljenju biblioteke do kraja decembra svakog radnog dana, uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite (obavezno nošenje maske, dezinfekcija ruku i najviše 5 osoba u zatvorenom prostoru).

U ponedeljak i utorak, 30. novembra i 1. Decembra, u periodu od 8 do 18 časova, kako je saopšteno, predstavnik škole učesnice, može da dođe na Dečje odeljenje Narodne biblioteke Smederevo i preuzme bedževe za sve učesnike i nagrade za najuspešnije – bedževe i kartice za čitalačku značku, kao i članske karte za besplatan upis u Biblioteku za 2021. godinu za najuspešnije pisce dnevnika.

U sredu, 2. decembra, od 8 do 18 časova, na Dečje odeljenje mogu da dođu i preuzmu svoje specijalne nagrade 10 nagrađenih učenika i učiteljica Nataša Obradović.

The post Čitalačka značka 2020 održana i pored  trenutnih epidemioloških okolnosti appeared first on podunavlje.info.