January 25, 2021

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ОБЕЛЕЖИЛА БАДЊИ ДАН

Српска напредна странка обележила је данас Бадњи дан традиционалним уношењем и освештавањем бадњака у седишту напредњака у Београду, а домаћин свечаности био је председник Извршног одбора Дарко Глишић. Празник је обележен молитвом, паљењем свеће и ломљењем чеснице.

Чесницу су „ломили“ страначки функционери и министри у влади, док је Никола Селаковић извукао новчић из чеснице. Председник Извршног одбора Дарко Глишић  је, обраћајући се присутнима, рекао да је година иза нас једна од најтежих коју свет памти.

-То је била година великих изазова у којима је свој део терета у борби за здравље људи поднела и наша држава која је показала да је  саздана на чврстим темељима, која је сигурна кућа за све њене грађане и оне који прођу кроз њу, да има одговорног домаћина који брине о својој кући, труди се, бори и изналази начине и решења да пребродимо овај тежак период. Хвала државном руководству на челу са председником Србије Александром Вучићем на томе што су створили услове да Србија данас може да буде држава која побеђује, која ће да се бори и остварује резултате и има јасан план испред себе да чува свој мир, стабилност и економски јача, иако су тешке околности у читавом свету. У години испред нас прва и основна жеља је здравље људи и да лекари имају што мање посла, а да ми наставимо даље да побеђујемо, отварамо школе, болнице, градимо ауто-путеве, јавне објекте који значе бољи живот грађана…Да се Србија развија и буде стабилна и сигурна. Сигуран сам да ћемо то у заједничкој борби и успети – истакао је Глишић и свима пожелео да празник прославе у миру, здрављу и срећи, уз традиционални поздрав „Христос се роди“.

Захвалио је свим лекарима, истинским херојима који, додао је, последњих десет месеци воде беспоштедну борбу и заслужују да им се у свакој прилици и на сваком месту ода велико признање.

Бадњи дан је обележен уз поштовање епидемиолошких мера, сви присутни носили су маске, а због епидемиолошке ситуације свечасности је присуствовао мањи број гостију него ранијих година.

СДН